Algemene voorwaarden

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN

Dit zijn de algemene verkoopvoorwaarden van Olivia & Oliver B.V ("Olivia & Oliver" en deze verkoopvoorwaarden: de "Voorwaarden"). Deze Voorwaarden beheersen alle bestellingen die u bij Olivia & Oliver plaatst via haar online winkel (www.olivia-oliver.com) of elke andere niet-retail omgeving. Door een bestelling te plaatsen, gaat u akkoord met deze Voorwaarden als basis van de overeenkomst tussen u en Olivia & Oliver.

De Voorwaarden beschrijven de rechten en verantwoordelijkheden van beide partijen met betrekking tot uw productbestellingen via de webwinkel van Olivia & Oliver. Het is essentieel dat u deze Voorwaarden zorgvuldig leest. Olivia & Oliver stelt voor een kopie van deze Voorwaarden voor uw referentie op te slaan.

1. Informatie over Olivia & Oliver

1.1. Olivia & Oliver is een privébedrijf gevestigd in Nederland. De volledige contactgegevens van Olivia & Oliver zijn:

Olivia & Oliver B.V.
Blekerstraat 1D
2222AN Katwijk

Telefoon: +31 858 008 118 (maandag tot vrijdag van 09h00 tot 17h00, CET)
E-mail: admin@olivia-oliver.com

Kamer van Koophandel nummer: 90936892
BTW-nummer: NL865502183B01

2. Uw Gegevens

2.1. Voor Olivia & Oliver om uw bestelling efficiënt uit te voeren, is het cruciaal dat u nauwkeurige en volledige informatie verstrekt, inclusief uw naam, e-mail en afleveradres zoals geïnstrueerd. De nauwkeurigheid van de door u verstrekte informatie is uw verantwoordelijkheid. De contactgegevens van Olivia & Oliver zijn te vinden in Artikel 1.

2.2. Uw gegevens worden alleen gebruikt zoals uiteengezet in ons privacybeleid, beschikbaar op onze website.

3. Aanbod en Overeenkomst

3.1. Een overeenkomst met Olivia & Oliver wordt vastgesteld wanneer u een artikel uit onze webwinkel koopt en wij een bevestigingsmail sturen naar het door u opgegeven adres.

3.2. Aanbiedingen met duidelijke fouten, zoals ongewoon lage prijzen, zijn niet bindend. Neem bij twijfel over de geldigheid van een aanbieding contact op met Olivia & Oliver.

4. Prijs en Betaling

4.1. Prijzen op het moment van uw bestelling, inclusief belastingen en bezorgkosten indien van toepassing, zijn totaal en definitief.

4.2. Beschikbare betaalmethoden staan vermeld op de webwinkel van Olivia & Oliver.

4.3. Bij creditcardbetalingen wordt het bedrag onmiddellijk van uw rekening afgeschreven.

4.4. Cadeaukaarten zijn niet-restitueerbaar.

4.5 . Cadeaukaarten zijn alleen inwisselbaar in de webwinkel van Olivia & Oliver.

4.6. Cadeaukaarten zijn niet herlaadbaar.

5. Verwerking en Levering van Bestellingen

5.1. Wij streven ernaar uw bestelling snel en zonder problemen te verwerken en te leveren.

5.2. Bestellingen worden verzonden naar het door u opgegeven adres met behulp van uw geselecteerde leveringsmethode.

5.3. Bestellingen buiten de EU kunnen extra kosten met zich meebrengen, zoals invoerbelastingen, die buiten onze controle liggen. Controleer de invoer-/uitvoerregelgeving en kosten voor uw land voordat u bestelt.

5.4. Het eigendom gaat over op u zodra de volledige betaling is ontvangen.

5.5. Wij zorgen voor nauwkeurigheid en volledigheid in onze zendingen. Als uw bestelling incompleet of beschadigd aankomt, neem dan contact met ons op.

6. Kwaliteit

6.1. Ons doel is om producten op onze website zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, hoewel lichte variaties kunnen optreden.

6.2. Producten van Olivia & Oliver voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, ontworpen met esthetiek in gedachten. Hun levensduur hangt af van het materiaal, de intensiteit van gebruik en zorg.

6.3. Productverzorgingsinstructies zijn cruciaal voor de levensduur en worden gedetailleerd beschreven op onze webwinkel.

7. Recht op Ontbinding

7.1. U heeft 14 dagen vanaf ontvangst om u terug te trekken uit uw aankoop zonder rechtvaardiging. Informeer ons via het retourformulier of een andere duidelijke methode. Retourdetails staan op onze website.

7.2. Bij ontbinding dient u het product binnen 14 dagen terug te sturen. U draagt de directe kosten van het terugsturen van goederen.

7.3. Terugbetalingen worden uitgegeven binnen 14 dagen na de kennisgeving van ontbinding, na ontvangst van het geretourneerde product of bewijs van terugzending. Extra kosten voor door u gekozen niet-standaard levering zijn niet-restitueerbaar.

7.4. U mag het product inspecteren zoals u dat in een winkel zou doen. Overmatig gebruik heft dit recht op.

7.5. Als geretourneerde producten beschadigd, gewassen, incompleet of overmatig versleten zijn, bent u aansprakelijk voor de waardevermindering.

7.6. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die niet geschikt zijn voor retournering om gezondheids-/hygiëneredenen wanneer ze zijn geopend.

8. Wijzigingen in deze Voorwaarden

8.1. Eventuele wijzigingen in deze Voorwaarden worden op onze website gepubliceerd. Wij raden aan ze regelmatig te herzien. Wijzigingen hebben geen invloed op bestellingen vóór de wijziging. Deze Voorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd op 10 december 2023.

9. Geschillen

9.1. Wij streven naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten. Voor klachten kunt u contact met ons opnemen via:

Olivia & Oliver B.V.
Blekerstraat 1D
2222AN Katwijk

Telefoon: +31 858 008 118 (maandag tot vrijdag van 09h00 tot 17h00, CET)
E-mail: admin@olivia-oliver.com

Kamer van Koophandel nummer: 90936892
BTW-nummer: NL865502183B01

10. Toepasselijk Recht

10.1. Op deze Voorwaarden en op de overeenkomsten tussen u en Olivia & Oliver is Nederlands recht van toepassing. Deze rechtskeuze heeft geen invloed op verdere bescherming die u heeft op basis van de verplichte bepalingen van de wet die zonder deze bepaling van toepassing zou zijn.